Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

Jubileumsutställning: Hur många träd finns det i skogen?

22 februari 2023

Med anledning av att Riksskogstaxeringen och SLU:s skogliga försöksparker fyller 100 år i år ges en utställning på Västerbottensmuseum i Umeå. Utställningen som kallas "Hur många träd finns det i skogen?" invigs lördag 4 mars kl 13.

På utställningen kommer material från skogen, fotografier, film, föremål och arkivmaterial att visas. Här kan besökaren också bekanta sig med olika träslag, mäta ett träd, se en nästan 10 000-årig tall, ta del av fakta om skogen, dess betydelse förr och nu, samt vägval inför framtiden. Skogsmotiv ur museets konstsamling ramar in utställningen.

Även Västerbottens regionala skogsprogram finns med på ett hörn, eller rättare sagt i en monter där programrådets medlemmar i förinspelade intervjuer berättar vad skogen betyder för dem.

Klicka här för mer information

Se också filmen "En skog av siffror" där SLU beskriver beskriver hur arbetet, forskningen och våra behov av skogen utvecklats under hundra år.

Klicka här för att se filmen "En skog av siffror"

På bilden medlemmar i Västerbottens regionala skogsprograms programråd.

Foto: Malin Grönborg

Fler nyheter

Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

28 mars 2024

Skogsungdomarna på besök i renskogen

Den 23:e mars hade Skogsungdomarna sin andra medlemsaktivitet, denna gång i skogarna kring Botsmark. På agendan stod en träff med renägaren Tobias Jonsson, Gran sameby. Aktiviteten blev en succé.

Läs mer

Ett hållbart skogsbruk med ökad klimatnytta

20 februari 2024

Är du skogsägare och funderar på hur din skog påverkar klimatet?  

Funderar du på hur din skog ska utvecklas i framtiden? Vill du prata med andra skogsägare om hur de tänker kring skogens roll för klimatet?  Forskningsprogrammet Route to Paris letar efter deltagare till en workshop som handlar om att kartlägga vad som kan få skogsägare att göra mer för klimatet (än de redan gör).

Läs mer

Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

2 februari 2024

Skogsungdomarna besökte Västerbottens museum

Nu är Skogsungdomarna, det vill säga Skogsprogram Västerbottens ungdomsråd, igång. 13 ungdomar deltog på en träff på Västerbottens museum i januari och flera aktiviteter är planerade under våren.

Läs mer

Mångbruk av skog för fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet

25 januari 2024

Engagerade deltagare på inspirationsdag om stigars berättelser

Berättelser om stigar och platser väcker nyfikenhet och engagemang. Det var tydligt när Länsstyrelsen Västerbotten, Västerbottens museum och Skogsprogram Västerbotten bjöd in till en inspirationsdag om stigars berättelser på Skogs- och samemuseet i Lycksele den 24 januari. 50 personer från hela Västerbotten och från många olika organisationer deltog, engagemanget var påfallande stort – och berättelserna var många.

Läs mer

Ett hållbart skogsbruk med ökad klimatnytta

15 januari 2024

Stort intresse för webbinarium om förädlad björk

Förädlad björk – Norrlands nya guld? Det var rubriken för ett webinarium som Skogsprogram Västerbotten anordnade den 19 december tillsammans med kompetenscentrumet Trees For Me. Intresset var stort: mer än 100 anmälda och som mest 82 personer samtidigt uppkopplade.

Läs mer
Hem Hem