Äntligen ett fysiskt möte med skogsprogrammets programråd

10 oktober 2022

Sedan Västerbottens regionala skogsprograms programråd bildades våren 2021 har programrådet samlats vid fem tillfällen. De fyra första mötena var digitala på grund av pandemin, men den 6 oktober – äntligen – kunde programrådet ses på plats i Sessionssalen på Länsstyrelsen i Umeå.

Sammanlagt deltog 19 personer och programmet bestod av fyra punkter

  • Presentation av Gustaf Nygren, fabrikschef SCA Obbola – om SCA Obbola
  • Presentation av Therese Bjärstig, docent i statsvetenskap vid Umeå universitet – om Umeå universitet och statsvetenskapliga institutionen
  • Presentation av Anna-Karin Karlsson, RISE, och sedan diskussion – om skogens alla bär
  • Fotografering inför en jubileumsutställning på Västerbottens Museum med anledning av Riksskogstaxeringens och Försöksparkernas 100 åriga historia. Utställningen, med arbetsnamnet ”Hur många träd finns det i skogen?”, invigs 4 mars 2023 på Västerbottens Museum och ska sedan vandra vidare till andra länsmuseer. 

Efter tre timmars intensivt möte bjöd landshövding Helene Hellmark Knutsson programrådet på lunch i residenset.

Text: Anders Esselin

Klicka här för att läsa mer om programrådet (ansvar/uppgifter och deltagare)

 

Fler nyheter

Ett hållbart skogsbruk med ökad klimatnytta

1 november 2022

Ny webbplats för Trees For Me

Trees For Me är ett kompetenscentrum med fokus på snabbväxande lövträd för hållbart skogsbruk, material och energi i Sverige. Nu har kompetenscentret lanserat en ny webbplats.

Läs mer

Mångbruk av skog för fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet

27 oktober 2022

Möte i Lycksele om landsbygder i förändring

Den 26 oktober träffades organisationer, ideella föreningar, företag, beslutsfattare, tjänstepersoner och inte minst intresserade av landsbygds- och utvecklingsfrågor i Lycksele för att prata om landsbygder i förändring.

Läs mer

Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

6 oktober 2022

Noterat i nyhetsflödet september 2022

Lyckad invigning av Berga Kunskapsskog. Rekordstor investering för Norra Timber Kåge såg. Tydligare regler för fåglar från 1 oktober. Se där, något av det vi har noterat i nyhetsflödet under september.

Läs mer

Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

5 oktober 2022

Inspiration i fokus på utbildning i naturvägledning

Hur får vi mer folk i skogen och mer skog i folket? Den frågan var utgångspunkten till en utbildning i naturvägledning som Västerbottens och Norrbottens regionala skogsprogram arrangerade i samverkan med SLU:s Centrum för naturvägledning i månadsskiftet september-oktober. Sammanlagt deltog nästan 40 personer från många olika organisationer och företag i utbildningen.

Läs mer
Hem Hem