Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

Skogsungdomarna på besök i renskogen

28 mars 2024

Den 23:e mars hade Skogsungdomarna sin andra medlemsaktivitet, denna gång i skogarna kring Botsmark. På agendan stod en träff med renägaren Tobias Jonsson, Gran sameby. Exakt vad dagen skulle innehålla var på förhand lite oklart på grund av renskötselns flexibla vardag, men träffen blev en succé.

Tobias tog med gänget på en stödutfodring av renflocken och de nio skogsungdomarna som deltog fick en chans att komma nära inpå de annars skygga djuren. Trots det tråkiga i att stödutfodring är nödvändigt var det nog ingen som inte uppskattade turen!

När renarna ätit lunch var det dags för människorna att få sin, och vad passar bättre en ruggig marsdag än kolbullar med fläsk och lingonsylt? Mellan tuggorna och stekoset bombarderades Tobias med frågor om allt mellan himmel och jord, och han svarade föredömligt på allt. 

Många skratt och kalorier senare avslutades träffen och medlemmarna kunde åka hem med massor av nya erfarenheter och kunskap. Tack Tobias för en riktigt bra dag som ingen av oss glömmer i första taget!

Text: Arvid Sjöberg

Fler nyheter

Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

10 maj 2024

Fokus på skogshistoria när Skogsungdomarna åkte till Kulbäcksliden

Den 27 april besökte Skogsungdomarna Kulbäcksliden för en dag om skogshistoria. Där guidades de av Lars Östlund, professor i skogshistoria SLU, och Jenny Viklund, försöksledare vid Enheten för skoglig fältforskning SLU. De fick också träffa "kungen och drottningen".

Läs mer

Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

3 maj 2024

Livfulla regionala skogsprogram träffades i Karlstad

Den 25 april träffades projektledare för sex livfulla regionala skogsprogram i Karlstad. Det blev en mycket inspirerande dag där det blev tydligt att arbetet på regional nivå kan vara betydelsefullt och göra nytta. Vi konstaterade också att det kan bli ännu mer "verkstad" om vi utvecklar samarbetet mellan länen.

Läs mer

Ett hållbart skogsbruk med ökad klimatnytta

20 februari 2024

Är du skogsägare och funderar på hur din skog påverkar klimatet?  

Funderar du på hur din skog ska utvecklas i framtiden? Vill du prata med andra skogsägare om hur de tänker kring skogens roll för klimatet?  Forskningsprogrammet Route to Paris letar efter deltagare till en workshop som handlar om att kartlägga vad som kan få skogsägare att göra mer för klimatet (än de redan gör).

Läs mer

Ett kunskapskliv för ett hållbart brukande och bevarande av skogen

2 februari 2024

Skogsungdomarna besökte Västerbottens museum

Nu är Skogsungdomarna, det vill säga Skogsprogram Västerbottens ungdomsråd, igång. 13 ungdomar deltog på en träff på Västerbottens museum i januari och flera aktiviteter är planerade under våren.

Läs mer
Hem Hem