Skogsungdomarna

Skogsungdomarna

Skogsungdomarna

Hej!

Är du mellan 16 och 25 år och intresserad av skog? Då ska du ta dig en titt på Skogsungdomarna – Västerbottens regionala skogsprograms ungdomsråd! Syftet är att samla ungdomar kring skogsfrågor.

Vi vill ge dig en möjlighet att utforska skogen och dess mångfald av värden från olika perspektiv genom att erbjuda kostnadsfria exkursioner och en gemenskap med andra intresserade ungdomar. Träffarna kommer att ske ungefär tre gånger per termin och äga rum i olika delar av Västerbotten. Vi bestämmer tillsammans i ungdomsrådet vilka aktiviteter vi vill göra, vilket till exempel kan vara att besöka ett sågverk, gå på svamputflykt och lära oss arter eller paddla i ett vackert naturområde. Under träffarna har vi dessutom möjligheten att diskutera olika frågor kopplade till skogen och lära av varandra.

Låter det här intressant? Då har du hittat rätt! Inga förkunskaper krävs, utan det räcker med att du är nyfiken på skogen. Mejla oss på skogsungdomarna.vasterbotten@gmail.com  och ange namn samt telefonnummer, så uppdaterar vi dig när aktiviteterna drar igång! Genom att skicka ett intressemejl förbinder du dig inte till något. Du kan delta på de aktiviteter som passar dig. 

Följ oss på:

  • Instagram: skogsungdomarna
  • Facebook: skogsungdomarna

Vem leder ungdomsrådet?

Skogsungdomarna startades hösten 2023 och leds i nuläget av Anna Hansen, 22, Arvid Sjöberg och Emma Munters, 25, som alla studerar i Umeå. Anna studerar till samhällsplanerare, Arvid och Emma går skogsvetarprogrammet. Vi är mycket intresserade av skogsfrågor och ser fram emot att möta dig och uppleva skogen tillsammans!

Skogsungdomarna stöds av Västerbottens regionala skogsprogram i samarbete med forskningsplattformen Future Forests på SLU och UmU.

Aktiviteter

Genomförda

Planerade

Förstudie inför starten av Skogsungdomarna

Informationsmaterial från andra

Hem Hem